II. Mágocsy Kupa nemzetközi kerékpár-túra, verseny

2014. június hetedikén szombaton “profiknak” és amatőröknek kerékpáros teljesítmény túrát szervezünk Pácinban, Magyarország és Szlovákia határán!

Kupalogo_k

A verseny kiírás:

A teljesítménytúra célja: a kerékpározás, kerékpáros túrázás népszerűsítése. Az egészséges életmódra való nevelés. Pácin-Sátoraljaújhely és környékének bemutatása a kerékpáros turizmus fejlesztése által. Helyi és környékbeli látnivalók bemutatása a túra folyamán. Összhangba állítani a múlt értékeit a modern kor egészséges életmódjával. Helyi kerékpárturizmus fellendítése.

A teljesítménytúra start és cél helye: Pácin község, Mágocsy Kastély, Kossuth kert 1.
A teljesítménytúra időpontja: 2014. június 07. szombat 10:00.
A teljesítménytúra rendezői: Pácin Község Önkormányzata, a Pácin SE a ViniBike Kerékpáros Sportegyesület és a prof. Czinke Ferenc Faluház és Könyvtár
A túrák távjai: rövid túra 33 km, hosszú túra 75 km
Regisztráció: Mágocsy Kastély udvara 9:00-9:45-ig
Regisztrációs díj: 14 év alattiaknak 500 Ft, 14 év felettieknek 1000 Ft. Minden résztvevő egy tányér meleg babgulyást kap.
Ha szeretnél segíteni a hírelésben,
ezt oszd meg a Facebookon.

A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni itt lehet
 

Startolnak a
Hosszú túra, 75 km: indulás Pácin Mágocsy Kastély 10:00. Pácin – Karcsa – Karos – Alsóberecki – Sátoraljaújhely – Borsi(Borsa) – Szőlőske(Vinicky) – Bodrogszerdahely(Streda Nad Bodrogom) – Kiskövesd(Maly Kemenec)-Nagykövesd(Velky Kamenec) – Pácin-Körbe a víztározó-Pácin. Indulás 10:00, érkezés maximum 15:00. Szintidő 5 óra!

Rövid túra, 33 km: Indulás Pácin Mágocsy Kastély 10:30, végig a töltésen, közben pecsételő pontok. Indulás 10:30, érkezés maximum 13:30. Szintidő 3 óra!

Útvonal: Sík terepen megy végig a teljesítménytúra, apró emelkedők vannak benne. A táj gyönyörű, a pecsételő pontok érdekes szép helyszíneken vannak, amiket érdemes megnézni (Karos emlékpark, Borsi Rákóczi Kastély, Nagykövesd várrom…). Érdemes ellátogatni hazánk eme festői szépségű északi pontjára.

Értékelés: a 2 teljesítménytúra leggyorsabban teljesítő első három női és férfi versenyzőit díjazásban részesítjük. Minden teljesítő emléklapot és egy tányér babgulyást kap. Érkezési időből levonva az indulási időt értékeljük a leggyorsabban teljesítőket.

DSC04562

Egyéb, fontos részletek: - a túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt, bukósisak használata erősen ajánlott, anyagi kárért vagy balesetért a rendezők felelősséget nem vállalnak, kártérítésre nem kötelezhetők. - a szervezők a változtatás jogát fenntartják. - a hosszú túra részvevői 10:00-kor, a rövid túra résztvevői 10:30-kor egyszerre indulnak, de aki később érkezik az is elindulhat abban az esetben, ha be tudja tartani a szintidőt! - induláskor minden résztvevő kap egy pecsételő lapot, amit az ellenőrző helyeken be kell mutatnia az ott lévő segítőknek. Csak akkor érvényes a túra teljesítése, ha minden pecsét megvan! - minden túrázó köteles a KRESZ szabályait betartani! – a verseny után a pácini Sport Egyesület öltözőjében külön férfi és női zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. Törölközőt hozni kell. - információ: Majoros László tel.: 06-20-9666-793

A rendőrség tájékoztatása:

“A teljesítmény túra vonalán folyamatos rendőri jelenlétet biztosítunk, az esetleges forgalom segítés és a balesetek megelőzése céljából. A túra programját a kapitányságunkon működő Szlovák – Magyar Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen keresztül a Szlovák rendőrhatóság részére továbbítottuk.

Tájékoztatásul közlöm továbbá, hogy a Szlovák Köztársaság területén a kerékpáros közlekedés során az alábbi szabályok betartására hívták fel a figyelmünket:

  1. Kerékpáros védősisak használata 15 éven aluliaknak lakott területen belül és kívül is kötelező.
  2. 15 éven felülieknek csak lakott területen kívül kötelező a kerékpáros védősisak használata.
  3. Láthatósági mellény viselete lakott területen kívül és belül is kötelező.
  4. 15 éven aluli gyermek csak felnőtt kíséretében közlekedhet kerékpárral közúton.
  5. A kerékpároknak az előírt műszaki feltételeknek meg kell felelniük ( első- hátsó fék, világítás, fényvisszaverő, stb.

Kérem, hogy nyomatékosan hívják fel a résztvevők figyelmét a közlekedési szabályok betartására.”

Útvonalak:

Amatőr kör

Verseny útvonal

Amatőr útvonal

A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni itt lehet!


www.pacin.hu

Kérdések és kapcsolat e-mailben a polgarmester@pacin.hu címen.