Egy nap 24 óra, 1440 perc és 86400 másodperc. Ezt a jelenlegi időszámítást a középkorban élt Dionysius Exiguus szerzetes alakította ki, érdekessége még az, hogy 6-7 évet elszámolt smiley. Egy 24 órás kerékpárversenyen pedig pont ugyanennyi időt kell minimum a pályán tölteni, abban az esetben, ha a versenyzők jó eredményt akarnak elérni. 2014-ben Kiskunlacházán ez a A ViniBike kerékpárosainak sikerült a legjobban, hiszen a dobogó legmagasabb fokára állhattak. Előző évben bronzérmet nyertünk, kicsit más felállásban, de akkor többet tudtunk tekerni. 2013-ban 116 körrel 812 km-t tettünk meg. Idén a viharos erejű szél nem tette lehetővé az előző évi eredményünk megdöntését, 1 körrel elmaradva a tavalyitól összesen 115 kört teljesítettünk, ami 805 km-re volt elég.

 

 

 

 

Nem kellett korán indulni, mivel délután 15:00 kor volt a rajt. A 280 km-es utat a ViniBike Ford Mondeoval tettük meg. A csapatkocsi Eger és Gyöngyös között lépte át a 400 ezredik kilométert. Eddig minden versenyre elvitt minket és haza is hozott. Szép autó, jó autó! laugh

 

A repülőtér, ahol a versenyt szervezi a BSI sportiroda meglehetősen egyedi helyszín. Régi hangárok sorakoznak földdel beborítva, hogy felülről ne lehessen észrevenni őket. Az a hely, ahol egykor MIG 23-asok, MIG 29-esek és még sok más légi jármű szállt fel és le, ma főleg rendezvényeknek ad otthont. Autós-motoros gyorsulási versenyeket rendeznek itt főként, de évente egyszer az izomerőé a főszerep. Különböző távokon és korcsoportokban mérhetik össze erejüket a kerekesek.

A körülmények spártaiak voltak: hideg zuhanyzó, tábori büfé, sátor – de ez az, ami megadja a hangulatot, és az otthoni kényelmi zónánkat elhagyva új élmények érnek minket. Így jobban tudjuk értékelni az otthon melegét!

 

Szombaton szép időnk volt, napsütés, egy kis szél, de ahogy leszállt az este, jöttek a felhők, és hozták a nedvességet. Sötétedés után már szemetelt, éjfél után pedig rendesen esett. Mindenki kapott az égi áldásból. 3-7 körönként váltottuk egymást, ki mennyit bírt úgy, hogy nem lassult be. Hajnalban az eső elállt, de jött helyette a viharos szél, ami az öltöző sátrunkat szó szerint fejre állította.

Teltek-múltak a körök, mindenki fáradtabb lett, de soha senkinek nem jutott eszébe, hogy feladja!

 

„Hajnal 3-kor kerültem sorra, esett az eső. 5 kört mentem, a harmadik után még jobban esett, átáztam, erősödött a szél, az előttem lévő kerékpáros kereke szemembe csapta a vizet. Közvilágítás nincs, csak a tied, ami nem egy skodalámpa. A távolban piros pöttyöket látsz, közelednek idővel, majd el is hagyod őket, senki nem élvezi a versenynek ezt a részét. A gondolat százszor átfut a fejedben: mit keresek én itt? Miért kell ez nekem? Hol van a meleg ágyikóm? Majd ezeket gyorsan elhessegetve értékeled, hogy van lehetőséged egy ilyen kalandban részt venni, van kerékpárod, el tudtál utazni! Élvezed, amit csinálsz, szeretsz kerékpározni, sportolni, mozogni, visz a lelked és a szíved. Erőt kapsz magadtól, mert te erős vagy! És ami a legfontosabb: egy közösség tagja vagy, egy csapaté, akik várnak téged a váltózónában. A csapatért mindent!”

 

Már szombaton szereztünk körelőnyt, amit már csak növelni kellett és tudtuk, hogy egy-két defekt esetén is mi leszünk a legjobbak! Vasárnapra már 4 körrel vezettünk, ami jó előny. Lazultunk a sátor előtt, jókat beszélgettünk egymással és a szomszédokkal is.

Az utolsó körök mindig a legjobbak. Ilyenkor jön az adrenalin löket és már nem érzed magad fáradtnak, mindenki akar még menni egy kört a pályán. A legutolsó körben mindenki a célvonalhoz megy, várja az emberét. A mi esetünkben ezt Aranyosi Péter tette meg és boldogan haladt át a célvonalon.

 

 

 

 

Vége van, GYŐZTÜNK! Irány haza, vár a húsleves!

 

 

 

A másik nyíregyházi csapatunk is remekül teljesített. „Senior” csapatnevük utalt a fiatal életkorukra. Egy körrel maradtak le a negyedik helyről, 99 kört abszolváltak, és defektjük is volt.

Senior csapat tagjai: Hidasi János, Pataki Mihály, Bihari Csaba, Erőss Béla, Pallos Zoltán, Kovács Lajos

 

 

ViniBike csapat tagjai: Kovács Máté, Dallos Dániel, Karászi Zoltán, Vinnai Zsolt, Aranyosi Péter, Horváth Zsolt, Toldi Miklós

 

Eredmények ITT

 

További képek Facebook oldalunkon

 

Vinnai Zsolt