Hazánk keleti régiójában, mint ahogyan már sok éve, 2014-ben is megrendezték Debrecenben a területi évadzáró versenyt, amely most az egykori kiváló debreceni kerékpárversenyzőnek, László Sándornak a nevét viselte, emléket állítva ezzel a sportolónak. Érkeztek résztvevők Békéscsabáról, Budapestről, Szegedről, Nyíregyházáról, Margittáról, és itt voltak Csíkszeredáról a Tusnád felnőtt és utánpótlás korú versenyzői. Természetesen a helyi kerékpárosok is eljöttek egy jót tekerni.

 

 

Az izgalmas futamokat követően rövid megemlékezésre került sor, amikor a Megyei Kerékpáros Szövetség elnöke, Andó János, valamint Korhán László, László Sándor volt csapattársa méltatták néhány szóban az elhunyt kitűnő kerékpárost, majd az egybegyűltek félperces csenddel tisztelegtek a néhai sportoló emléke előtt.

 

A László Sándor Emlékverseny 80 km-es távjának abszolút győztese a Tusnad Cycling Team vezetője, többszörös parakerékpáros világbajnok Novák Károly Eduárd lett, akinek ezúton is gratulálunk! Az elsőségért járó trófeát, a László Sándor Vándorserleget az egykori sporttársak, Mányi Gábor és Korhán László adták át.

 

A ViniBike kerekesei kilenc fővel vettek részt a cívisváros kerékpárversenyén. A 80 km-es távon Aranyosi Péter nagyon sokáig szépen tartotta magát a főmezőnyben. Egy apró kavics azonban nem akarta, hogy mezőnnyel érjen be, defektet kapott. Kovács Máté a két fő szökevény után a mezőnyhajrában kellő előnnyel, abszolút harmadikként tekert át a célvonalon, utolsó éves ifiként. Korcsoportjában így első lett.

 

 

Kovács Szilárd, Gaál Izabella, Biczó Judit derekasan helytálltak a 40 km-es mezőnyversenyben. Kisebb csoportokban végigtekerték a távot.

 

A legkisebbek versenyében, a 13 év alattiak között Nagy Bendegúz, aki a triatlon sportágból nyergel csak kerékpárra, mert ezt szereti a legjobban, harmadik lett, két DKSI-s fiatal titán után.

 

 

Az év utolsó országúti versenye után jön a megérdemelt pihenő. Közben pedig elkezdődött a CycloCross szezon, és aki csak nézőként is ellátogat bármelyikre, biztos, hogy élvezni fogja, hisz a leglátványosabb kerékpáros szakág. Aki pedig el is indul a versenyeken,  az megtöri vele a téli alapozó edzések monotonitását.

 

FACEBOOK

 

EREDMÉNYLISTA

 

KÉPEK

 

Vinnai Zsolt