Nyíregyházi Ironmanók
 
Hazánkban Nagyatád ad otthont az Ironman kedvelőinek, hogy megmérettessék magukat az ember feletti távon. Itthon egyre többen választják a teljesítőképesség határainak megmérését ezen a távon, ami 3,8 m úszás, 180 km kerékpározás, és a végén egy maratoni táv, 42 km, lefutásából áll. Mindezt egyszerre. Nyíregyházán is egyre több ember gondolja, hogy szeretné teljesíteni ezt a próbát. Ebben az évben hét nyíregyházi egyéni versenyző állt a rajtvonalhoz.
Sikerességüket tetőzi az a tény, hogy soha még ilyen sokan nem adták fel a versenyt. Ez főleg a nagy melegnek volt köszönhető, nagyítóval kellett keresni a felhőket az égen, és a legmelegebb időszakban 37-38 fokot is elérte a hőmérő higanyskálája.

A rajt pillanatait, ami a
Vangelis zenéjére és egy nagy ágyúdörrenésre indúl, és a célbaérkezés látványát semmihez sem lehet hasonlítani. Amikor 600 egyéni versenyző csap bele a Gyékényesi tó vizébe, harcolva a helyezésekért. Amikor a kerékpáron többször lehet látni a versenyzőket, szurkolva a saját ismerősünknek, amikor a futópályán látni a fáradt arcokat, és a sok versenyzőt egyszerre, amikor látod a célbaérkezésnél az öröm pillanatait ami feledteti az addigi hosszú szenvedéseket, amikor....Szóval ezeket nem lehet elmesélni, ezeket a pillanatokat át kell élni. És ha csak nézőként is, de érdemes egyszer ellátogatni Nagyatádra a versenyt megtekinteni, és természetesen a várost is. A verseny másnapján az ünnepélyes díjátadás nagyon családia, hisz az Ironmanek csoportja egy nagy családot alkot. Köszönhető ez a nagy szenvedések árán elárt teljesítménynek, mindenki tudja, hogy ez egy hatalmas teljesítmény!

Egy ilyen verseny leküzdésének a távja és az előtte lévő hosszú hónapok felkészülése sok mindenre megtanítja az embert. Sok olyan dolgora amit a mindennapi életben is hasznosan tud alkalmazni. Megtanít alázatra, alázatra a sportág iránt, megtanít szenvedni, megtanít a teljes koncentrációra, a porfizmusra, hogy mindenre oda kell figyelned a versenyen és a mindennapi életben is. És megtanít tisztelni, tisztelni a társaidat akik veled együtt küzdik le az ember feletti távot!


Kovács "CYCO" Szilárd
Videoja ITT

Mindenki sikeresen teljesítette a távot és a célvonalnál megkapták a Finisher pólót, amit csak ezen a versenyen lehet megkapni, kereskedelmi forgalomban nem kapható.KÉPEK

A képen balról jobbra a versenyzők és az időeredményeik.
- Keresztessy László 15:21
- Hanász Attila 12:08
- Cserepes Sándor 14:14
- Kovács Szilárd 10:05
- Vinnai József 11:20
- Dr Ivancsó Béla 13:31
- Cserpák Tamás 10:29

Aki kedvet kapott a táv teljesítéséhez ezen emberektől tud segtíséget kérni. Tapasztalatok, mire kell figyelni stb..., mivel nagyon hosszú a verseny és sok minden közbejöhet így nagyon fontos a rutin és a tapasztalat szerzés. Elérhetőségek itt a weboldalon.
 
 
Vinnai Zsolt